Leiders

Leiders zijn drukke mensen; uw tijd is schaars.  Investeren in coaching heeft alleen zin als er rendement op die investering is.

Stakeholder Centered Coaching levert meetbare resultaten.  97% van de 11.000+ leiders die dit coachingsproces hebben doorlopen, zijn meetbaar verbeterd in hun leiderschapseffectiviteit.

Als succesvol leider heeft u waarschijnlijk, net als de meeste topleiders, meer behoefte aan het consistent leren toepassen van effectief leiderschapsgedrag, dan dat u behoefte heeft aan nog meer leren óver leiderschap.

Marshall Goldsmith’s Stakeholder Centered Coaching proces identificeert snel kantelpuntgedrag en maakt gebruik van een duidelijk proces waardoor leiderschapsgroei kan worden ingebed in de dagelijkse interacties op het werk.

Zoals Marshall zegt over dit proces: Het is simpel, maar niet eenvoudig. U krijgt veel van ons, en tegelijkertijd verwachten we ook wat van u als u aan dit proces van stakeholder centered coaching wilt beginnen. Dit is hieronder samengevat:

Verder praten of aan de slag? Plan een belafspraak rechtstreeks in de agenda van Sandra Geelink.


WAT LEVEREN WIJ?

SAMEN NAAR RESULTAAT

Als succesvol leider nog verder groeien is een serieuze klus. Die klus doen we samen. Daarbij delen we graag alle kennis van Dr. Marshall Goldsmith die u hierbij kan helpen. Samen zorgen we er voor dat u zich duurzaam ontwikkelt.

ZICHTBARE EN ERKENDE GROEI

De SCC aanpak zorgt er voor, dat uw leiderschapsgroei al tijdens het proces wordt opgemerkt en erkend door de mensen die er toe doen: uw stakeholders.


WAT VERWACHTEN WE VAN U?

MOED

Leiderschap en groei vragen van u een flinke portie moed. Moed hebben gaat over uzelf. Moed hebben om uit uw comfortzone te komen. Om kwetsbaar te zijn. Nieuwe dingen te proberen. Om te doen wat nodig is om te groeien. Zoals het durven te betrekken van stakeholders en ze om hun feedforward suggesties te vragen.

BESCHEIDENHEID

Om de suggesties van uw stakeholders daadwerkelijk serieus te kunnen nemen, heeft u een beroep te doen op uw bescheidenheid. Erkennen dat u misschien niet alles het beste weet. Dat u nog kunt groeien. En dat de hulp van anderen daar een grote bijdrage aan kan leveren.

DISCIPLINE

Zoals Marshall zegt, “het is simpel, maar niet eenvoudig”. Als het wel eenvoudig was, deed u het al wel. Gedragsverandering vraagt om discipline. Discipline om het proces te volgen. Om voornemens te implementeren. Om consistent op te volgen met stakeholders. Zodat uw leiderschap groeit en deze groei duurzaam is.